Jag vill Leva – inte bara Överleva

 

Life – Give Me A Break

 

Ibland behöver man en Paus

Ibland får man en ofrivillig Paus

Ibland får man helt sonika ge sig själv en Paus

 

Så länge som man styr över sitt eget liv känns det hanterbart, eller hur? Det är när faktorer vi inte rår över sätter käppar i hjulen som det blir jobbigt. När andra människor fattar besluten och rumsterar om i vår vardag. När vi inte rår över vår egen verklighet – då gör det ont!

Jag är en vanemänniska med ett visst kontrollbehov (stort, enligt vissa). Men det gör mig trygg!

När saker jag är bra på rycks undan och jag får sitta stilla och hantera det – då gör det ont!

I alla fall i början!

 

Fast det är nyttigt också, till viss del. Ja, kanske inte precis att ha ont 😉 men att Livet ger oss utmaningar. På nåt märkligt sätt så reser vi oss (oftast) efter smällarna, även om vi kanske aldrig blir dem samma igen.

Man blir sårad och ens medmänskliga värde försvinner samtidigt som man börjar tvivla på sig själv fastän man inte behöver. Vad man behöver är att stanna upp, take a break, och BaraVara. Att vänta in sig själv!

 

Får man vara ledsen då?

Klart man får, svarar dom flesta spontant!

Frågan är snarare om man orkar!

 

Bland det jobbigaste med att vara ledsen är att gå utanför sitt skal, sin integritet, och svara på alla frågor och försöka att, hjälpligt, beskriva vad som inträffat. Fast man kanske inte ens förstår det själv. Känslor ÄR svåra!

Missförstå mig nu rätt: alla är gulliga som bryr sig! ♥

Jag tar egentligen tacksamt emot det! Självklart känns det bra att folk frågar och kommenterar men…

Då är det bra med sociala medier! Att kunna hantera frågor och kommentarer bakom en skärm och med det skrivna ordet! I tryggheten med bara sig själv som sällskap, där man fortfarande äger kontrollen.

Ibland är det till och med så fiffigt att man just när det behövs som mest får en sån där oöverträfflig kommentar som går rätt in i hjärtat! Som lyfter! Som ger mig ett värde igen! Och det utan att personen i fråga ens visste om att man behövde den – just exakt då!

För ibland behövs det en ego-boost, ibland tystnad och vila, ibland en tisdagskram, ibland ett tut från en bil och en vink, ibland gråt, ibland baravara, ibland den där extra kommentaren

 

Utmaningen – som varit, som är – består utav att Leva!

Att återgå till Livet, att återfå kontrollen – både kroppsligt och själsligt – det är tungt! Inte alltid, men ofta!

 

Så…Give Yourself A Break – Du är värd det ♥

 

/ Jessica

_MG_0780Editsmall

Lämna ett svar