Utmaning vecka sju!

Sista veckan av våra sju veckor tillsammans med utmaningar. Sorgligt men samtidigt så vansinnigt härligt! Sätt dig ner en minut och reflektera över vad DU åstadkommit! Så himla mycket har du gjort, nya saker, nya maträtter, nya vanor! Jag hoppas att du kommer att ta med dig några av utmaningarna in i resten av ditt fortsatta, underbara liv! Sista utmaningen:

Må Bra: Ställ dig framför spegeln – spritt språngande naken! Säg till dig själv att du duger! Säg till dig själv att du kanske inte tycker att allt du ser är perfekt men att du är bra precis som just du är! Du är ditt bästa jag!!! Och ingen annan kan vara så himla perfekt på att vara du som just…DU! Visst finns det saker att jobba på, visst finns det saker du vill förändra! Och det har du startat just genom att säga att du duger, duger precis här och nu!

Rörelse: 5 stycken crunch är sista rörelsen vi ska få till! Trixet med att få magen att arbeta är att fokusera på just magen. Dra in, spänn, känn naveln mot ryggraden och jobba aktivt med den spänningen. Vad som händer när vi gör crunch ofokuserade, eller blir trötta, är att höftböjaren tar över och magen jobbar inte alls! Trist men sant 🙁 Hellre några få fokuserade crunch som verkligen ger magen sin omgång, än hundra ofokuserade som missar magens muskler, eller hur!?! Ett annat bra trick är att knipa, att låtsas vara kissnödig, när du spänner magen. Liksom spänna inifrån 🙂

Vanlig crunch med böjda ben:

IMG_0155

Crunch med lyfta ben:

IMG_0156

Crunch med raka lyfta ben:

IMG_0157

Fokuserat lyft av överkroppen:

IMG_0158

Fällknivslyft då rumpan oxå kommer upp (minimalt men dock upp och med knip):

IMG_0159

/ Jessica

Lämna ett svar