Upp och ner – Början och avslut!

 

Hur går det med utmaningarna? Står du fortfarande på ett ben och borstar tänderna 😉

Det är ju helt okej att hålla fast vid rutiner och utmaningarna kan komma att bli just rutiner, om du väljer – aktiva val!

 

Denna veckas rörelse är:

Varje gång du, antingen tar av eller, sätter på dig skor, tofflor, stövlar ska du göra fem stycken tåhäv. Upp på tå, så högt du kan, och tillbaka ner på hälen. Inte så svårt, eller hur!?! Vill du utveckla det hela kan du ställa dig på ett trappsteg och låta hälen stretchas långt ner för att sedan komma upp på tå.

Snygga vader är inte fy skam! 🙂

 

Veckans må bra blir:

Fundera över hur början och slutet på varje dag ser ut, matmässigt?

Äter du en bra frukost med flera olika delar eller blir det en macka/kaffe i farten? Finns det förbättringspotential?

Hur avslutar du dagen? Med lite lagom mellanmål, inte för sent eller blir det ett hejdundrande skråvmål sent på kvällen?

Jag har aldrig tyckt frukosten varit lätt – det ska jag erkänna! En kopp kaffe på stående fot för att sen mumsa i mig diverse saker som kommer i min väg under förmiddagen! Så såg min frukost ut förr. Ett tag lagade jag omelett och åt sittandes vid bordet varje morgon men det fungerade inte i längden – för morgontrött! Gröt är världsbäst – om man gillar gröt! Det gör inte jag!!! Men en frukost som kommit att funka är: havregryn med lite kokos och diverse frön på samt mandelmjölk hällt i tallriken. Ibland lyxar jag till det med några matskedar äppelmos också 🙂 Det är som gröt fast inte kokt – funkar för en morgontrött och ger energi långt in på förmiddagen. Kokt ägg kan vara ett alternativ/komplement också och då kokar jag det kvällen innan och låter det ligga i hett vatten lite på morgonen så det blir ljummet. Vattenkokaren är en vinnare!!!

Kvällsmålet har två regler: inte för stort och inte för sent! Kvarg är en följeslagare. Keso också om man tycker om det. Lite bär för smakens skull och du har det där lilla lagoma för kvällen. Och kvällen ja den infaller mellan sex och åtta, cirka. Det fiffiga är att om du inte äter sent och mycket så är kroppen redo för mat på morgonen.  Det hänger liksom ihop!

 

Tänk upp och ner samt början och avslut under veckan! ♥

/ Jessica

Bild

 

 

 

 

Lämna ett svar