Planera och kramas!

 

Veckan har varit omtumlande på många sätt! ♥

Inte säkert att allt vi hade planerat har kunnat bli av! Ibland blir det så – Livet gör sig påmint!

I veckan som kommer blir utmaningarna att planera och att kramas och båda faller under både kategorin Må Bra och Rörelse.

 

Planera

Eftersom vi aldrig vet vad som väntar runt hörnet är det tryggt att vissa saker löper på och fungerar tryggt och säkert. Maten borde vara så men oftast blir det stressigt och man slänger i sig något i farten (som både är onyttigt och energifattigt)! Jag är expert på att länsa skåp, lådor och burkar medans jag stressar över att jag inte vet vad jag ska äta vilket resulterar i att jag blir stoppmätt efter måltiden. Jag vet att hjärnan tar tid på sig att uppfatta att magen är mätt men jisses vad lätt det är att fortsätta proppa i sig. Och gott också – just då!

Så denna veckan har jag börjat med matlådor! Lådor med mat som vi lagat på helgen och som det bara behöver tillsättas färska grönsaker till när jag ska äta. Självklart behöver du inte äta ur lådan men fiffigt att ha dessa stående i kylen och bara plocka fram och värma på en tallrik!

Tycker du att det verkar knäppt? Helt okej – jag är nog lite halvgalen så iden är säkert inte för alla, men…

Planering är vad det handlar om! Planera veckans mat så att allt finns hemma och det blir lätt att fixa i ordning. Kanske ett schema med dom olika måltidernas innehåll på kylskåpet. Jag lovar att livet blir enklare och maten nyttigare men lite planering.

Pröva och hitta ditt egna sätt att planera under veckan! 🙂

 

Kramas

Varje dag – krama en annan människa!

Brukar du kramas? Fortsätt med det men lägg också till en extra till någon du inte brukar ge en kram!

Vi behöver uppskattning! Vi behöver närhet! Vi behöver varandra!

 

Sammanfattat:

Planera för att få mera tid och bättre energi – Kramas för att visa att du bryr dig – Var lite galen (det underlättar) 😉

IMG_4215

 

 

 

Lämna ett svar